Starte nettbutikk av ebøker

 

Hva ville jeg gjort hvis jeg skulle laget en nettbokhandel?

Ideenide

Ved nettbokhandel ønsker vi å kunne selge bøker på nett på en enkel og grei måte for våre kunder. For å få til dette må vi få opp en web side som både forteller om bøkene samt at det er knyttet til en løsning slik at det er lett for kundene og bestille bøkene.

Ved å tilknytte oss ulike aktører/ mekanismer innen for internett skal vi tilby våre tjenester og hele tiden jobbe for å øke kundemassene og synligheten på web. Målet er å nå ut til så mange som mulig på kortest mulig tid.

Kundene skal ha lyst til å velge oss for de vi har den beste bestillingsløsningen, det beste utvalget til konkurransedyktig pris. Vi må ta gode strategiske valg for å skape konkurransefordeler.

Hva finnes allerede?bokhandel1

I dette segmentet er det mange aktører. De største på verdensbasis er Amazon, her hjemme er det mange aktører blant annet bokkilden og Ark. Det at jeg nevner disse blant alle de andre som finnes der ute er fordi de har satset også en del på e-bøker, noe jeg tror det blir mer og mer av inn i fremtiden. Det finnes også reine e-bok handlere sånn som blant annet digitalbok.no som er godt synlig og en som jeg tilfeldigvis fant ebok.no som det ikke finnes et eneste treff på de første sidene i google søk når jeg brukte ebøker som søkeord.

Videre ser det ut til at flere av de store internett bokhandlerne er i ferd med å lansere salg av digitale bøker. Se her

På sikt vil nok også prisene på digitale bøker gå ned. Det er nå en unaturlig høy pris på disse når man tenker på at kostnadene har blitt redusert betraktelig. Ser man på distribusjon er transaksjonskostnaden lik null.

Prisen på e-bøker vil etter hvert bli redusert. Det er i utgangspunktet ingen kostnader med distribusjonen etter at boken først er digitalisert.

Hvordan kan vi bli bedre?www

Ved å få flere brukere senkes transaksjonskostnadene. Dette fører igjen øker utbytte. Da får vi den effekten som kalles ”increasing returns”.

E-bøker består kun av bits så når de selges er de ”uberørt av menneskehender”. Kundene gjør alt selv som bestilling, betaling og distribusjon.

For å skape nettverkseffekter skal vi være aktive innen for facebook, la informasjonen spre seg fra person til person gjennom de sosiale nettverk. Søke om å få oppmerksomhet fra bloggere som skriver bokanmeldelser ved at de kan få en link til vår nettside og de ha en link til våre sider. Skrive egne blogger om bokanmeldelser og nyheter med lenker til aktuelle sider. Se facebook strategi her. Eller denne her

Ulike tiltak for å utvide e-post databasen slik at markedsføringen kan bli mer direkte.

For å få inn flere e-poster kan vi lage en konkurranse på våre facebook sider. Lager en link fra hjemmesiden til facebook siden med konkurranse. Ved enkelt å legge igjen e-post adressen er de med i trekning av e-bøker.

Bli bedre ved å registrere hva du leser og komme med anbefalinger på hva andre leser i samme kategori som deg. Mer direkte rettet markedsføring innen for dine interesser, alder, kjønn, sivilstatus og bosted (demografi).

Få til en bra søkemotor optimalisering. Der fokuset er på at godt innhold i websiden skal være bra, at den er teknisk riktig (riktige kodinger). Lenker til sosiale medier, og lenker ut til andre.

Skaper en konvergens, aktørene blir mer og mer like og de kjemper om de samme kundene. Det gjelder å være unik, helst først ute med en markedsøring ide.

Annonsere i Google’s nettleser, som er den største her til lands. Bruke gode og relaterte Adwords slik at vi kommer frem når kunden søker på relaterte søkeord (bok, e-bok etc.).

Kjøpe banner annonser på relaterte internettsteder og relevante bloggere.  For eksempel her

Hele tiden søke å analysere hva kundene ser etter når de kommer til oss. Analysere slik at de fleste klikk på siden fører til kjøp. Bruke webanalyse verktøy som er tilgjengelig.

Hva må til for å få til dette? fj

For å kunne gjennomføre dette er jeg nødt til å ha tak i en dyktig webutvikler, slik at det blir en god, oversiktelig og brukervennlig side med nettbutikk og betalingstjeneste.

Det finnes også flere ferdigløsninger som blant annet er knyttet opp til økonomisystemer. Denne her for eksempel, ser flott ut http://www.uninettbutikk.no/priser

Det finnes også en del gratis tjenester og noen av disse er listet opp her. Tips for start kan du få her.

Hvor store kostnadene blir for å gjennomføre dette er helt avhengig av hvor mye jeg selv kan gjøre. Det finnes utallig opplysninger og oppskrifter som kan være til stor hjelp og ikke krever så mye webteknisk innsikt.

Det er viktig å komme i gang raskt, så selv om ikke alle detaljer er på plass så bare få det i gang. Websiden kan videreutvikles senere.

Fra ide til lansering.lanser

I følge Jack Welch, er evnen til å lære, og raskt omdanne læring til handling – er den ultimate konkurransefordel. Strategi er en evolusjon av en ide over tid hvor forutsetningene og situasjonene endrer seg hele tiden. ”Velg en retning og impliminter som et helvete” (Jack Welch og Karl Philip Lunde). WebMarketingMatrix

Hva er hindringene?hindringer

Det som er vanskelig med å starte en e-bok handel på nett er at det allerede er mange aktører der ute.

De har bra nettbutikker og en del av dem er gode markedsførere.

Biblioteket har også startet med utlån av e-bøker. Dette kan nok ha en effekt for salget. Utrolig lett å gå innom biblioteket når du sitter hjemme i sofaen, du trenger ikke stresse med å tenke på å få levert boka i tide.

Så kanskje det ikke er nettbokhandel jeg bør starte med allikevel?

Reklamer

Om linda244

Husmor, yrkesaktiv og student
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s